HMS og kvalitetssjef - nyopprettet stilling 

Origo Skibotn søker etter HMS og kvalitetssjef! Er du dedikert og har erfaring fra kvalitetsarbeid? Som kvalitetssjef i Origo vil du få en nøkkelrolle i teamet og være med på omstillingsprosessen til det grønne skiftet. Stillingen vil arbeide tett med ledelsen, og ha ansvar for oppfølging og utarbeide rutiner for kvalitetsarbeid.  

Origo er forløperen til en mer bærekraftig behandling av organisk avfall i regionen, Rå Biopark AS, og stillingen vil starte på kvalitetsarbeid knyttet opp til biogassproduksjon. Stillingen vil på sikt inngå i Rå Biopark. På deponi har vi et svært langsiktig perspektiv for bærekraftig sluttbehandling av avfall som permanent skal ut fra kretsløpet. 

Arbeidssted vil være ved komposteringsanlegget og deponiet Origo i Skibotn, Storfjord kommune.  

 

Ansvarsområder som HMS – og kvalitetssjef vil blant annet være: 

  • Overvåke og evaluere kvalitetsytelsen i alle operasjonelle områder, herunder kompostproduksjon, deponidrift og i fremtiden biogassproduksjon 

  • Identifisere og håndtere risikoer og utfordringer knyttet til kvalitet 

  • Samarbeide tett med driftsledere for å implementere beste praksis, rutiner og kontinuerlig forbedring 

  • Sikre at bedriften opererer i samsvar med gjeldende lover, forskrifter og bransjestandarder 

  • Lede kvalitetsinspeksjoner, revisjon og sertifiseringer, herunder myndighetskontakt 

  • Arbeide med å heve kvalitet på dagens drift, og oppstart av kvalitetsarbeid for Rå Biopark AS 

  • Faglig støtte og veiledning i drift av kompost og deponi, og på sikt biogassproduksjon 

  • Delta i utviklingen av digitale verktøy for kvalitetsarbeidet 

  • Prøvetaking av organisk materiale og oppfølging 


Kvalifikasjoner: 

  • Erfaring fra kvalitetsarbeid og internkontroll 

  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk 

  • Analytiske ferdigheter og evne til å håndtere data 

  • Solid forståelse for faget helse, miljø og sikkerhet 

  • Trives med å jobbe systematisk og strukturert 

Vi tilbyr: 

  • Involvering i nåtidens og fremtidens behandling av organisk avfall  

  • Selvstendig, interessant og utviklende jobb med varierte arbeidsoppgaver 

  • Nødvendig opplæring, men også muligheten til å bidra sterkt til utformingen av stillingen 

  • Utviklingsmuligheter 

  • God pensjonsordning 

  • Fleksibel arbeidstid 

  • Konkurransedyktig lønn 

 

Hvis du har den riktige bakgrunnen og lidenskapen for å bidra til vårt team, oppfordrer vi deg til å søke på denne spennende muligheten. Sammen kan vi skape en mer bærekraftig fremtid! Vi behandler søknader fortløpende, så send gjerne inn din så fort som mulig! Har du spørsmål om stillingen, er det bare å ta kontakt. 

 

Stillingstittel: HMS og kvalitetssjef 

Arbeidsgiver: Origo Skibotn AS 

Type: Fast 

Arbeidssted: Skibotn, Storfjord kommune 

Søknadsfrist: 2.april 

Tiltredelse: Snarest 

Bransje: Avfall 

Stilingsfunksjon: Kvalitetssikring 

Arbeidsspråk: Norsk 

 

Om arbeidsgiveren 

Origo mottar organisk avfall fra husholdning og næringsliv i regionen per dags dato, men ser frem til å utvikle virksomheten med biogassproduksjon gjennom selskapet Rå Biopark AS. Vi er stolte av å være en pådriver for en positiv endring i samfunnet og regionen. Origo er heleid av avfallsselskapene Avfallsservice AS og Remiks Miljøpark AS. Vi løser avfallssrelaterte utfordringer i samfunnet og kan behandle de aller fleste avfallstyper som har organisk opphav.  

 

Kontaktperson: Harald Østbø, daglig leder, Origo Skibotn AS 

E-post: harald.ostbo@origoskibotn.no 

Telefon: 992 74 826 

 Søknad og CV sendes på e-post til daglig leder innen 27.mars

Origo stanser mottak av avfall

Daglig leder for anlegget i Skibotn forteller at de iverksetter flere tiltak for å bedre driften ved anlegget.

- Vi skjønner at folk er utålmodige, men ber om tillit til at vi har jobbet, og jobber på spreng for å få bukt med luktutfordringene i Skibotn.

Det sier daglig leder ved Origo Skibotn, Harald Willumsen Østbø. Selskapet har nå iverksatt flere tiltak for å forbedre behandlingen av matavfallet ved anlegget.

- Selv om det kan se ut til at et biogassanlegg kan komme på plass, og dermed endre situasjonen fullstendig i løpet av få år, må vi også få gjort endringer nå.

- Tar ansvar

Østbø forteller at dette er et av flere grep selskapet har tatt. Selskapet skal også ansette en egen kvalitetssjef, som skal jobbe med å heve driften av dagens anlegg og det planlagte biogassanlegget.

- Vi har behov for å imøtegå påstander om at vi sitter på hendene og ikke tar ansvar, sier Østbø, og legger til:

- I fjor høst begrenset og etter hvert stanset vi helt mottak av enkelte fraksjoner, deriblant industrielt avfall og fiskeslam. Dette for å komme til bunns i luktutfordringene, som tiltok i en periode på høsten.

I 2023 investerte Origo ti millioner kroner for å bedre driften ved anlegget. Også dette for å forbedre situasjonen lokalt. Østbø innrømmer imidlertid at tiltak iverksatt siden 2022 ikke har gitt tilstrekkelig effekt.

- Det har gitt merkbart mindre lukt, men vi gir oss ikke før vi har snudd alle steiner. Vi tar dette på største alvor og jobber nå med et endelig luktforbedringssystem med frist ut februar, som vi skal presentere for Statsforvalteren.

Må sendes til Bodø

At Origo har stoppet mottak av avfall er ifølge Østbø ingen enkel avgjørelse. Han sier det får store konsekvenser for flere bedrifter og avfallsselskaper, og kan rokke ved miljøsamarbeidet i regionen.

- For eksempel vil matavfall fra Senja måtte sendes til Bodø, selv om Origo er den åpenbare løsningen for kompostering og behandling av denne typen avfall i regionen, sier Østbø, og legger til:

- Men for oss må lokale hensyn veie tyngst. Vi må også levere på merknadene og forbedringspunktene vi har fått fra Statsforvalteren. Det har første prioritet.  

Ingen reelle alternativer

Origo-sjefen sier at det råder få alternativer til dagens løsning i Skibotn, og at det derfor er viktig å få til en rask forbedring av behandlingen av avfallet.

- Gjennom interkommunalt samarbeid leverer Skibotn mye av sitt avfall til behandling andre steder i regionen, og i retur har vi fått ansvaret for behandling av matavfallet.

Dersom man endrer på dette samarbeidet, og ikke lengre tar imot matavfall fra andre, vil man også få fullt ansvar for alt av eget avfall.

- Det er ingen god løsning, for det vil forverre situasjonen ved anlegget vårt, avslutter Østbø.